נכון שאין מקום להשוואה לאמריקאיים אך גם הישראלים יודעים להעריך יצירת קומיקס טובה – סופרמן, באטמן וספיידר מן הם רק קצה הקרחון בכל הקשור ליצירות קומיקס בינלאומיות. ישנו ביקוש הולך וגובר בקרב ילדי ישראל לחוברות קומיקס בשפה העברית אך לדאבונם, חסרים יוצרים ישראלים בתחום הקומיקס ולמרות שקיימות גרסאות מתורגמות ליצירות קומיקס שונות עושה רושם כי יש את אלו שמחכים ליצירת מופת אמיתית מפרי עטו של ישראלי.
ליצור קומיקס
אורי פינק היה המאייר המפורסם הראשון שהצליח ליצור קומיקס פופולארי ומהנה. "זבנג!" הייתה אולי יצירת הקומיקס הישראלית הראשונה שהצליחה לעניין קוראים ישראלים רבים וללא ספק ש"זבנג!" ייזכר בתור הקומיקס הישראלי הראשון.
בכדי ליצור קומיקס, יש להתחיל קודם כל בכתיבת עלילה תמציתית שתתאר בגסות את המתרחש ביצירת הקומיקס העתידית. בשלב הבא יש לכתוב תסריט הכולל את עלילת הקומיקס המפורטת כמו גם את הדיאלוגים בין הדמויות. לאחר מכן יש להקדיש תשומת לב מרבית במחקר גראפי שכולל בתוכו את יצירת דמויות הקומיקס ואת הסביבה בה הם פועלים.
שלבים מאוחרים יותר כוללים כבר את יצירת הסקיצה הראשונית, ציור קווי המתאר ובחירת הצבעים וכמובן שלב הצביעה והוספת הטקסטים.
דמויות קומיקס
אין ספק כי המאפיין הבולט ביותר של כל יצירת קומיקס מוצלחת הוא הדמות הראשית. לכל יצירת קומיקס יש את "גיבור העל" שלה, או לכל הפחות דמות מרכזית, סביבה מרבית עלילת הקומיקס מתרחשת. יצירת דמויות קומיקס מצריכה שקידה רבה במחקר כל דמות ודמות ויש לקחת בחשבון את מעורבותה של כל דמות, את האופי הדרוש ממנה וכמובן יש לחלק את דמויות הקומיקס ל"טובים" ו"רעים".
אין אף יצירת קומיקס בה אין חלוקה של טוב ורע בין הדמויות המרכיבות אותה ותמיד יהיו את ה"חבר'ה הטובים" ו"החבר'ה הרעים". יש מקום לסייג אמירה זו ולומר כי אין הכוונה היא לאו דווקא למרכיב הכמותי של הטובים והרעים ויצירת קומיקס יכולה בהחלט לכלול גם את גיבור העל ה"טוב" ואת אויבו המושבע ה"רע" כאשר דמויות הרקע עוזרות לחזק את קווי האופי של אחד מהם או של שניהם יחד.
קרא עוד: